Academie TATEvenimente

22.10.2021 – Conferință „Împreună împotriva traficului de persoane”


Conferința „Împreună împotriva traficului de persoane: Provocări ale României în lupta împotriva traficului de persoane”,  ediția a VII-a

22 octombrie 2021

LINK EVENIMENT LIVE:

https://ecler-org.zoom.us/webinar/register/WN_Ld1O-JAsT76_sGKxxfZYYQ

 

 

Conferința este organizată în cadrul proiectului STOP-AT, continuând seria de evenimente pe care Centrul European pentru Educație și Cercetare Juridică (ECLER) le organizează acoperind subiectul provocărilor cu care România se confruntă în materia traficului de persoane. Anul acesta va avea loc cea de-a șaptea ediție a conferinței “Împreună împotriva traficului de persoane”, organizată periodic începând din 2014.
Conferința își propune să abordeze principalele provocări cu care România se confruntă în prevenirea și combaterea traficului de persoane sau protejarea supraviețuitorilor acestui fenomen, în special protejarea copiilor, subliniind necesitatea unei cooperări inter-instituționale eficiente. Eradicarea traficului de persoane, în contextul pandemic actual, este imposibilă fără o cooperare europeană puternică în materie penală, cu o abordare integrată și cuprinzătoare. Prevenirea traficului de minori rămâne, de departe, una dintre principalele provocări cu care România se confruntă astăzi. Conform tendințelor actuale identificate în Raportul publicat recent de Uniunea Europeană privitor la traficul de persoane, numărul copiilor români exploatați a crescut de 10 ori în ultimii 2 ani de raportare.
La dezbatere vor participa magistrați și avocați, ofițeri de poliție, inspectori de muncă, psihologi, asistenți sociali, funcționari publici, medici, cercetători și profesori, reprezentanți ai ONG-urilor, precum și diplomați străini în România. Participanții la conferință sunt rugați să se pre-înregistreze, completând formularul online până pe 21 octombrie 2021 pentru a primi link de accesare a evenimentului și să solicite diplomă de participare dacă este necesar.


Conferința este organizată în cadrul proiectului STOP-AT (Semnalăm Traficul, Oprim Pericolul – AntiTrafic), proiect derulat de Asociația Valoare Plus în parteneriat cu Centrul European pentru Educație și Cercetare Juridică, G4Media, Asociația Cultural Socială Economică Christiana, Freedom House România și Asociația Serviciul Iezuiților pentru Refugiați din România cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.