Parteneri

Asociația Cultural Socială Economică Christiana (CHR)

Partener P3: CHR

Responsabil P3: Aura Scarlat

 


Asociația Cultural Social Economica Christiana este o organizație neguvernamentală  nonprofit, ce are ca scop promovarea, sprijinirea, realizarea și coordonarea de activități care să contribuie la
dezvoltarea regiunii Neamț, județele învecinate, a României și cetățenilor ei din punct de vedere economic, social, educațional, cultural, ecologic, turistic, consilierea și asistența socio-educativă a
tuturor categoriilor de persoane defavorizate, promovarea educației formale și informale pentru toate categoriile de vârstă, promovarea și apărarea drepturilor si libertăților omului, susținerea culturii și sportului, promovarea principiului competenței, a policalificării și mobilității profesionale, educarea populației spre caritate, voluntariat și ridicarea nivelului moral al societății.

 

Scurt istoric

Constituită în octombrie 2013, Asociația Cultural Social Economica Christiana a demarat în forță în mediul ONG din județul Neamț reușind să coaguleze în jurul său voluntari, parteneri, instituții publice locale și județene, finanțatori.

Asociația Cultural Social Economica Christiana s-a făcut remarcată prin evenimente ce au avut un impact deosebit în rândul participanților:

  • “Curcubeu Cultural Nemțean”, organizat la Săbăoani
  • “Sărbătorește cu Moș Crăciun” și parada de 1 iunie “Călătorie, in universul copiilor”, proiecte derulate cu sprijinul Primăriei Piatra Neamț, a Consiliului Local Piatra Neamț și al Inspectoratului Școlar Județean Neamț
  • “Dragobete, altfel”
  • Vernisajul “Artista plastică, Tereza Gogu”
  • lansarea volumului “Personajul feminin în literatura română interbelică” (Piatra-Neamț, Bicaz, urmează Tg. Neamț și Roman)
  • “Școala, altfel” la Piatra-Neamț cu activitățile Management financiar pentru toate vârstele, Atelier de pictura sub coordonarea pictorului Lucian Gogu-Craiu, concurs de artă culinară Delicii culinare.
  • Gala de premiere a tuturor colaboratorilor din prima parte a anului 2014 cu participarea Prefecturii Neamț și Inspectoratului Județean Neamț

În ceea ce privește susținerea domeniului economic, membrii asociației participă la conferințele organizate de diverse instituții partenere, conferințe ce au avut drept scop furnizarea de informații practice despre antreprenoriat, internaționalizarea afacerilor, exporturi și surse de finanțare din fonduri europene și nu numai.

 

Principii

La începutul anului 2000,  Comisia Europeana a hotărât lansarea unei dezbateri privind reforma guvernării europene, definind atunci “Guvernarea” ca ansamblul de “reglementari, procese și atitudini care afectează modul în care se exercită puterea.

Practic valorile unei bune guvernări sunt considerate a fi: deschiderea, participarea, răspunderea, coerența și eficiența. Acestea sunt principiile pe care și-a propus să le respecte și asociația.

În prezent, asociația a reușit să coaguleze în jurul său, prin activitățile desfășurate, în jur de 400 de voluntari, din care 20 cu caracter permanent, parteneriate cu 40 primării din județ, cu 50 de școli și cluburi de copii și tineret, Prefectura Județului Neamț, Inspectoratul Școlar Neamț, Direcția Județeană de Tineret și Sport Neamț, 8 ong-uri care derulează activități ce implică tineri, instituții media, acreditare la Camera Deputaților din Parlamentul Romaniei începând cu sesiunea februarie-iunie 2014

 


Adresa web:

www.facebook.com/Asociatia-Cultural-Social%C4%83-Economica-Christiana-241241652708723